Министерският съвет с последно за годината заседание. Преди началото министър-председателят Кирил

...
Министерският съвет с последно за годината заседание. Преди началото министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

МС с последно заседание за годината! Ето ги приоритетите на премиера

Министерският съвет с последно за годината съвещание. Преди началото министър-председателят Кирил Петков направи коментар за тематиките, които ще бъдат обсъждани.

" Имаме три съществени проблема, които би трябвало да решим през днешния ден, като първи приоритет ни е енергийната рецесия ", подчерта министър председателят.

" Трабва да се фокусираме и да отделим допълнителен бюджет, за да можем да премахнем голямата тежест, която заплашва бизнеса, енергоразпределителните сдружения и крайните цени за бита ", добави той.

" Ще вземем конкретни ограничения и бюджети, така че да премахнем този осезателен и доста изострен риск за цяла България ", бе безапелационен Петков.

" Второто нещо, което би трябвало да създадем, е да се фокусираме върху Коронавирус рецесията, защото " Омикрон " чука на вратата ", сподели Петков, като акцентира, че сме безусловно две или три седмици преди новата вълна и ние би трябвало да сме подготвени с оптималната програма за имунизация и действен проект, за да се понижи риска върху здравната система.

" Третото нещо е да приемем социалните ограничения, които са нужни за нашите пенсионери - да се почувстват обгрижени и да сме сигурни, че ще получат най-малко такава пенсия, която са получавали до момента ", приключи Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР